Bouw je Sjamanendrum

De Sjamanendrum

De sjamanendrum is een bijzonder krachtig en heilig instrument dat door iedereen te bespelen is en je verbindt met je eigen ritme en dat van Moeder Aarde. Het geluid van de drum is een Oertaal die je direct en diep raakt en je meeneemt op reis. Een reis naar je binnenwereld, naar je eigen kracht
Bij het drummen sla je zoals je hart en gevoel je ingeeft. Het ritme van de drum is als de hartslag van je leven, brengt je tot rust en kan je in een meditatieve toestand of trance brengen. De drum helpt je om te aarden en jezelf en anderen te helen. Je kunt je drum ook gebruiken voor rituelen, trancereizen en ceremonies.

Je kunt het frame van je drum bespannen met een huid van Hert, Koe, Geit, Paard, Eland, Buffel. Alle huiden zijn al schoon en worden de avond voor de workshop in de week gelegd.
De huiden van de dieren waar in de workshops mee wordt gewerkt zijn niet alleen gestorven voor de huid deze zijn een bijproduct van de jacht en/of slacht.

De grootte, houtsoort, dikte en vorm van het frame en de soort, dikte, beharing en bewerking van de huid en de drumstok bepalen de uiteindelijke klank en energie van jouw eigen unieke persoonlijke drum. De kracht en energie uit het leven van de boom en het dier krijgen een tweede leven, een nieuwe stem. De klank van een natuurvel met haar is warm en blijft interessant door de invloed van de continu veranderende omgevingstemperatuur en vochtgehalte van de lucht. De klank van een vel zonder haar is wat stabieler en bevat meer boventonen. Na het opspannen van de natte huid heeft je drum tijd nodig om te drogen zodat de oerklanken volledig tot z'n recht komen.
Als er veel vocht in de lucht zit, zal de spanning van de huid verminderen en kan het geluid zelfs helemaal verdwijnen!!! Om je drum weer meer klank te geven, kun je de huid opwarmen met een föhn, in de zon of bij de kachel/cv of kampvuur. Of zet de drum rechtop neer om aan de lucht te laten drogen, zodat de drum weer goed kan drogen waardoor de spanning/geluid gewoon weer terug komt.

Sjamanendrum en Hekserij

Door te trommelen kon de sjamaan lichamelijke en psychische transformaties opwekken, zowel voor zichzelf als voor leden van zijn stam. Hoewel de drum oorspronkelijk een sjamanistisch attribuut is, past het ook prima binnen Hekserij.

De kalme, doordringende tonen kunnen je begeleiden tijdens trancereizen of visualisaties of met een opzwepend ritme om je ritueel kracht bijzetten. Door de drum te spelen kun je in contact komen met je eigen ritme en dat van moeder aarde.

Wist je dat, door met je drum door een ruimte te lopen je een ruimte energetisch ook kunt reinigen?

Aanmelden workshop

Je kunt je aanmelden voor een groepsworkshop met maximaal 3 deelnemers of voor een privé-workshop dus 1 op 1 samen met mij (datum in overleg). De workshops doe ik bij jou thuis samen met jou of maximaal 3 personen om iedereen evenveel aandacht te kunnen geven.

Tijdens de workshop maken we contact met de spirit van de drum.

Kosten van een workshop maximaal 3 personen zijn € 250,00 p.p.
of samen met mij (dus 1 op 1) € 275,00.

De workshops zijn exclusief reiskosten a € 0,35 per kilometer, de eerste 25 km zijn vrij van reiskosten.

Het geluid van de drum is een oertaal die je van binnen raakt en helend werkt.

Je eigen Sjamanendrum bouwen

Tijdens deze dag ga jij je eigen drum bouwen. Je kunt kiezen uit verschillende huiden. Tijdens de workshop gaan we er een fijne dag van maken en ons verbinden met de spirit van het dier. Tijdens de workshop wordt naast de drum ook een mooie versierde drum stok gemaakt.
De groepsgrootte

Om iedereen voldoende aandacht te geven varieert de groepsgrootte van één tot maximaal drie personen.

Alleen een Sjamanendrum bouwen

Bouw je alleen je drum met mij €275,- inclusief alle materialen en verzorging. Datum in overleg en bij jou thuis.

Workshop met twee of drie personen

Vanaf twee personen €250,- per persoon inclusief alle materialen en verzorging. Datum in overleg en bij jou thuis.

Geen zin om zelf te bouwen?

Koop je liever een kant en klare Sjamanendrum? Drums worden ook op bestelling gemaakt. Volledig naar eigen wens.
  • Ben je op zoek naar een prachtige drum van 50 cm?
  • Met een prachtige klank?
  • Compleet met drumstok?
  • En 1 jaar garantie?
Is het antwoord hierop: Ja! Dan is dit jouw drum!
Aanbod

Een greep uit ons Sjamanendrum aanbod vindt u in de WEBSHOP.

Prijs: €250,-


©2023 Priesteres van Avalon | website: Vuijst Visuals