Reiki

Reiki is universele levensenergie

Wat is Reiki?

Reiki is universele levensenergie. Reiki wordt gebruikt om energetisch te genezen, stuur bij twijfel altijd iemand door naar een arts, maar samen met een professionele behandelaar kun je prachtig samenwerken en kan Reiki zeker een mooie ondersteuning zijn van andere disciplines. De Reiki-energie kan direct worden overgebracht van de behandelaar rechtstreeks naar de cliënt door middel van het opleggen van de handen in verschillende handposities. Maar de energie kan ook worden overgebracht door middel van afstandsreiki dit gebeurt zonder dat de persoon fysiek bij je aanwezig is. Door de energie wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam in werking gezet, dit noemen we healen of helen. De reikibehandelaar ontvangt de energie via zijn/haar kruinchakra en vormt zo een kanaal waardoor de reiki-energie via de handen direct kan wegstromen waardoor de behandelaar dus nooit energetisch uitgeput zal raken omdat de behandelaar heelt met universele levensenergie, wat een onuitputtelijke bron is en daardoor dus niet de eigen energie weggeeft. Raakt de Reikibehandelaar toch uitgeput dan is dit te wijten aan andere feliten wat ik je in de cursus zal vertellen.

  • Reiki wordt gegeven in een workshop waarin je alles wordt geleerd en de inwijdingen zult ontvangen met aan het eind een certificaat waarop erkende stempels staan, je kunt jezelf hiermee inschrijven bij een Reikivereniging (bijvoorbeeld: www.reikicirkel.nl).
  • Na het behalen van Reiki 1 kun je jezelf al bij een vereniging inschrijven, Reikimasters kunnen inschrijven als je Reiki 3a + 3b hebt ontvangen.
  • Een Reiki cursus wordt geven volgens het “Usui System of Natural Healing”.

Reiki bestaat uit drie graden:

Reiki 1

Het doel hiervan is het genezen door de handen direct op de cliënt neer te leggen waarmee je jezelf en anderen kunt helen.

Reiki 2

Naast de behandelingen die direct kunnen worden gegeven kun je in de 2e graad Reiki op afstand leren geven, ook de kracht in je handen neemt toe. De cliënt hoeft dan niet persoonlijk aanwezig te zijn bij de behandeling. Bij deze behandeling ga je de symbolen toepassen die dit mogelijk maken. Deze symbolen ga je ook in leren zetten bij de directe behandeling die daardoor krachtiger wordt.

Reiki 3

Met de derde graad wordt de Reiki-energie in je handen nog meer versterkt en dus krachtiger en krijg je de laatste 2 symbolen. Met Reiki 3 wordt je Reikimaster en kun je de Reikigraden 1, 2 en 3 doorgeven aan anderen, zodat zij ook deze prachtige healingmethode kunnen leren. Deze graad bestaat uit twee delen: 3a en 3b.
Je kunt er ook voor kiezen om alleen de inwijding 3a te kiezen je hebt dan wel de energie van Reiki 3 in je handen maar bent dan nog geen Master. Door de inwijding 3b erna te ontvangen ben je Reikimaster en kun je anderen inwijden.

Maak een afspraak

Heb je interesse voor een Reikicursus meld je dan aan via de mail of bel mij even voor een nader te plannen datum. Voor verdere vragen kun je altijd even contact opnemen.


©2023 Priesteres van Avalon | website: Vuijst Visuals