• Aanbod
  • Mother Blessing ceremonie
Mother Blessing ceremonie

Mother Blessing ritueel

Welkom mama & baby!

Dat is in 1 woord wat een Mother Blessing is. 
In onze Westerse cultuur is een babyshower bekend en veelvoorkomend. In de oosterse culturen zie je vooral de mother blessing als een veelvoorkomend ritueel om de moeder te eren en de baby te verwelkomen.

Een Mother Blessing, is nauwelijks vergelijkbaar met een babyshower. Het gaat hier namelijk niet om het geven van cadeaus voor de baby, maar om het verwennen en verzorgen van de moeder. Daarnaast om het vieren van het moederschap, haar zwangere lichaam te vieren en het voor te bereiden op de geboorte.

Je kunt denken aan een aantal rituelen en symbolen die de vrouw laten ontspannen en die haar zelfvertrouwen geven voor de geboorte. Hieronder geven ik wat ideeën!

Wat houdt het in?

In Mexico is de gedachte dat wanneer een moeder de 4 maanden zwangerschap is gepasseerd, de baby in feite bedoeld is om te blijven in onze wereld en daarom welkom geheten kan worden. Om dit te vieren wordt in het dorp van de toekomstige mama een mother blessing georganiseerd waarbij alle vrouwen uit het dorp uitgenodigd worden om de toekomstige moeder te eren.  Je kunt mij inhuren voor het organiseren van een mother blessing. Waarbij je verschillende mogelijkheden hebt in de samenstelling. 

Normaal gesproken bestaat een mother blessing uit verschillende onderdelen:

Het Geschenk

Alle vrouwen komen met een geschenk/offer die zij aan de zwangere presenteren. Terwijl ze het geschenk aanbieden, wenst iedere vrouw de zwangere iets moois toe tijdens zwangerschap. Er wordt vanuit positiviteit gesproken naar de toekomstige moeder. Een veelvoorkomend offer is rauwe pure cacao in de vorm van nibs. Dit vanwege dat hier gemakkelijk aan te komen is in dat land maar ook vanwege de vele voordelen.

Voordelen van Cacao

  • Magnesium = essentieel voor je energieproductie, een gezond stel hersenen en goed werkend zenuwsysteem. Daarnaast zorgt het voor sterke spieren, botten en tanden en houdt het je bloeddruk ook op een gezond level, wat natuurlijk ideaal is tijdens een zwangerschap.
  • IJzer = niet alleen belangrijk voor je bloed om de zuurstof door je lichaam te transporteren, maar ook om onder meer kalium, zink, mangaan en seleen te vervoeren door je lijf.
  • Flavonoïden = gelinkt aan het behouden van een gezond hart, inclusief een verhoging van de goede (!) vorm van cholesterol (= HDL) in ons bloed. Gevolg hiervan is een verlaging van de bloeddruk en zelfs een verbetering van de vasculaire functies bij patiënten met congestief hartfalen. Deze effecten zijn voornamelijk te danken aan de antioxidanten in de cacao.
  • Love drugs = Fenylethylamine is een stof die je lichaam ook aanmaakt als je verliefd bent. Deze love drug zit ook in chocolade, geen wonder dus dat veel mensen dol zijn op deze bruine heerlijkheid. Door fenylethylamine stijgt je energieniveau en raak je in een betere mood. Ideaal ook tijdens de bevalling om in te zetten!

Kortom genoeg mooie redenen om als offer te schenken! Dit gaat dan gepaard met bijvoorbeeld cranberry's omdat pure cacao behoorlijk bitter smaakt.

De rode draad

Naast het offeren van een mooi geschenk wordt er ook een rode lint/draad net boven de buik van de zwangere geknoopt. Rood wordt als beschermende kleur voor de vrouw gezien, met name tijdens de zwangerschap en geboorte. In de Mexicaanse gemeenschap wordt ook een rode doek geknoopt om de buik ter bescherming, omdat je buik je basis is. Het is belangrijk dat deze beschermd wordt. 

Iedere vrouw zal een knoopje in deze rode draad plaatsen voor kracht en bescherming. Er wordt over de vrouw gewaakt tijdens de zwangerschap en wanneer de vrouw begint aan haar bevalling, zal zij 1 voor 1 elk knoopje eruit halen.

Massage, voetenbad en het haar kammen

Tijdens de mother blessing zullen massages ter ere van de zwangere en haar prachtige lichaam centraal staan. Ook zal er een voetenbad gegeven worden bestaande uit verschillende kruiden ter ondersteuning tijdens de zwangerschap en geboorte met standaard een heerlijke voetmassage. Ook de olie die gebruikt wordt tijdens de massage zal ondersteunend zijn voor de zwangerschap. De keuze aan massage is bespreekbaar! Ook het kammen van het haar is een bijzonder moment tussen moeder en dochter.

Bloemenkrans

Tijdens de mother blessing zal een moeder een bloemenkrans verkrijgen die ze op haar hoofd laat plaatsen. Deze bloemenkrans is samengesteld door verschillende bloemen van de deelnemende vrouwen tijdens de mother blessing.

Chocolade drank

Tijdens het ritueel zal er een chocolade drank gedronken worden, gemaakt van de pure cacao en andere ingrediënten. Uiteraard kunnen er ook andere dranken gedronken worden.

De affirmatie

Vooraf aan de mother blessing wordt er van iedere deelnemer gevraagd een mooie krachtige affirmatie op te schrijven en deze mooi te bewerken met kleur, ontwerp en gevoel. Deze affirmaties (krachtige uitspraken) worden aan de aanstaande moeder gegeven zodat zij deze krachtige positieve uitpraken kan gebruiken om zichelf te blijven herinneren aan de kracht en steun die zij om haar heen heeft!

Hapjes & drankjes

Iedere deelnemer kan iets zelfgemaakt meenemen en iets te drinken wat tijdens de ceremonie gegeten kan worden. Daar samen eten ook saamhorigheid met zich meebrengt. Rekening houdend met de Mother to be.

Naar eigen keuze samen te stellen

Kortom de Mother Blessing is geheel naar eigen keuze samen te stellen. Of juist een andere toepassing van de rode draad aan te brengen. Alles gaat geheel op maat van de vraag afgestemd worden. Voordrachten van de andere vrouwen kunnen ook worden ingelast bv een mooi gedicht voor de Mother to be.

De Mother Blessing duurt tot max. 2,5 uur. Er kan optioneel ook een Rebozo Massage met doeken en/of een Womb Healing of een handmassage in de ceremonie worden gegeven aan de Mother to be. Informeer naar de meerprijzen.

Tarief Mother Blessing ceremonie

De kosten voor een de standaard Mother Blessing zoals hierboven zonder extra opties zijn €250,00.

Reiskosten 0,35 per kilometer. De eerste 25 kilometer zijn vrij.


©2023 Priesteres van Avalon | website: Vuijst Visuals